4 tips om verhuizen minder hectisch te maken 

Het is niet voor niks uit onderzoek gebleken dat verhuizen meer stressvol kan zijn dan een scheiding. Iedereen die in zijn leven een keer heeft moeten verhuizen kan dit waarschijnlijk wel beamen. Het idee is vaak erg leuk, maar zodra het dichtbij komt kan je er niet van genieten. Belangrijk is dan ook om te accepteren dat het een stressvolle periode gaat worden, zodra je dit inziet, maak je het voor jezelf al een stuk aangenamer. Stress is doodnormaal, praat er vooral met je omgeving over. Dit klinkt allemaal makkelijker gezegd dan gedaan en daarom zullen er nog wat kleine tips gegeven worden. 

Geld maakt niet gelukkig 

Je kent het wel, geld willen besparen. Toch moet je bij een verhuizing rekening houden met hoge kosten, je kan soms beter taken uit handen, dit kan onder andere met Holland Movers verhuisservice. Op het moment kost het je geld, maar wie weet moet je anders dit geld uitgeven aan een massage van al het zware tilwerk. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je überhaupt alle spullen wil meeverhuizen. Dat ene tafeltje wat al jaren op zolder staat, of die zak met oude kleding die je misschien nog wel een keer gaat dragen, kan je beter voor de verhuizing al doneren aan een goed doel. 

Voorbereiding is het halve werk

Probeer niet last-minute alles nog in te pakken. Begin ver van tevoren en bedenk een systeem wat voor jou werkt. Sorteer de dozen bijvoorbeeld op kamers of noodzaak. Naast het plannen, is het ook goed om de omgeving alvast te ontdekken. Als je verhuis naar een nieuwe stad kan je jezelf veel stress besparen door alvast te wennen aan de nieuwe buurt en waar je komt te wonen. Daarnaast is overal in Nederland hulp te vinden op het gebied van verhuizen, een van de vele voorbeelden is een verhuisbedrijf in Hilversum. Deze mensen kennen de buurt vaak al en zouden je misschien ook de nodige tips voor het wegwijs worden kunnen geven.