Alles wat je moet weten over het verwijderen van een wespennest!

wesp

Je hebt een heerlijke tuin op het zuiden en wil graag genieten van het zonnetje die er nu schijnt. Echter als je buiten zit wordt je continue lastig gevallen door wespen. Je gaat op onderzoek uit en komt er achter dat je een wespennest in je tuin hebt. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk het wespennest verwijderen! Wat moet je wel en niet doen? In dit artikel vind je alle informatie hierover.

1. Niet zelf het wespennest verwijderen

Het is heel belangrijk dat je niet zelf het wespennest gaat proberen te verwijderen. Wespen worden namelijk agressief wanneer je aan het nest komt. Ze zullen het nest verdedigen door u te steken. Een wesp kan je wel zes of zeven keer steken, moet je na gaan wanneer een heel nest op je af komt.

2. Plak het gat van het wespennest niet dicht

Daarnaast raad ik je ook af om het gat waar de wespen uit het nest komen af te plakken. Hierdoor laten de wespen zich namelijk niet tegen houden. De wespen vreten de wand op en komen op die manier toch vrij. Dan moet je ervoor zorgen dat je snel je huis in vlucht om zo niet alsnog te pakken genomen te worden.

3. Schakel een professional in

Eigenlijk is het beste om zelf niets te doen en de hulp in te schakelen van een professional. Het vraagt namelijk vakkennis om aan wespenbestrijding te doen en een professional beschikt over deze kennis. Daarnaast beschikt een professional ook over de juiste benodigdheden. Zo hebben ze speciale pakken zodat ze niet geprikt kunnen worden. Ze gebruiken speciaal bestrijdingsmiddel om het wespennest te bestrijden. Tot slot hebben ze ook de middelen om op hoogte te werken om zo in de beurt van het wespennest te kunnen komen.

Kortom breng je zelf niet in de nesten en ga opzoek naar een professional die je erbij kan helpen!