Beton lisse; budgetbesparend en eenvoudig te onderhouden

houten zwembad

Het ontwerpen van de omgeving van uw zwembad is net zo belangrijk als het ontwerp van het zwembad zelf. Dit gebied, dat bekend staat als het pooldeck, kan worden opgebouwd uit verschillende materialen. ‘Beton lisse pour terrasse exterieur’ is in dit geval de beste optie wanneer u een zwembad omgeving wilt dat bij vrijwel elk budget past. Eén van de grootste voordelen van een betonnen terras is de veelzijdigheid. Beton lisse is duurzaam en makkelijk aanpasbaar naar uw eigen smaak, maar wist u dat het kiezen voor beton enorm budgetbesparend en eenvoudig te onderhouden is?

Budgetbesparend

Dit is misschien niet van toepassing op u, maar veel mensen vinden het moeilijk om op dagelijkse basis binnen hun budget te blijven. Beton is echter een economische optie aangezien het materiaal erg budgetvriendelijk is. Bovendien is de ‘installatie’ van een betonnen pooldeck een vrij eenvoudig proces in vergelijking met materialen. Helemaal wanneer je graag kiest voor uitgebreide patronen of texturen,houdt het de extra kosten laag. 

U zult daarnaast ook veel geld besparen op het onderhoud, aangezien beton zeer duurzaam is en niet zal rotten of roesten.

Eenvoudig onderhoud

Regelmatig onderhoud van het zwembad omvat ook de omgeving van het zwembad. Vooral omdat vuil op het zwembaddek zal blijven liggen, bestaat de kans dat deze in het zwembad zullen komen. Daarom zult u ook het pooldeck schoon en vrij van vuil moeten houden. Wanneer u dit verwaarloost beschadigt en vervuild u niet alleen het zwembad, uw zullen kosten ook enorm stijgen vanwege de toekomstige reparatiekosten.

Met betonnen vlonders wordt de imposante taak van reiniging en onderhoud een makkie.  Beton is namelijk een goed bestand materiaal dat bestand is tegen barre weersomstandigheden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout. Echter heeft de kleur van een betonnen dek wel de neiging om in de loop der jaren te ietswat te vervagen. Daarom zult u het na elke twee of drie jaar opnieuw moeten verzegelen, al is dit een eenvoudig en niet te duur proces.

Bron: Betondecor