De Teak tafel buiten is al jaren een tijdloze trend die prima in de woonmode van komend jaar past. Er zijn een aantal nieuwe interieurtrends waarvan sommige al jaren in zijn, terwijl anderen nog vrij onbekend voor ons zijn. Lees in deze blog over dé meubeltrends van 2023!

Minimalistische stijl combineren met een bijzettafel van hout

De minimalistische stijl is tijdloos. Je hebt te maken met strakke vormen, sobere materialen, ingetogen kleuren en simpele meubels zoals een Bijzettafel van hout. Bij de minimalistische stijl draait het vooral om functie en comfort. De laatste jaren zijn we deze kernwaarden steeds belangrijker gaan vinden. Men wil langzamer leven en een veilig stulpje waar we kunnen ontstressen en ontspannen. Het kantoor wordt steeds vaker ingeruild voor thuiswerken, waardoor ook de thuiswerkplek een dominante plek in ons interieur zal krijgen.

Creëer een Bohemian stijl met een teak tafel buiten

Een andere populaire trend is de Boho woonstijl, oftewel Bohemian. Dit is een artistieke stijl die je makkelijk kunt herkennen aan verschillende soorten meubels zoals verschillende materialen gecombineerd met drukke prints. Boho is er in twee soorten: de kleurrijke vorm of de elegante vorm met natuurlijke tinten zoals een teak tafel buiten en andere warme houtsoorten. Bohemian is te herkennen aan alle natuurlijke elementen die uit exotische plaatsen komen, zoals franjes, schelpen, veren, diermotieven, etc. Exotische invloeden zie je ook terug in de wandbekleding zoals wandpanelen van kokosnoten of houten behang. Vaak zie je ook exotische planten zoals bananenplanten en monstera’s.

Maritieme woontrend

De maritieme woonstijl spreekt waarschijnlijk wel voor zich. Je ziet er kleuren zoals blauw, wit en turquoise, gecombineerd met verweerd en oud hout. De maritieme woonstijl zorgt voor rust en zuurstof, wat dit interieur creëert door middel van blauwe tinten en frisse planten. Op de wanden worden bij deze stijl vaak panelen geplaatst met schelpen zoals mossels.

Art Deco stijl

De Art Deco woonstijl wordt gekenmerkt door klassieke elementen en rijk kleuren zoals koningsblauw, violet en je ziet ook vaak geometrische vormen. Daarnaast komen drukke prints en spiegelende oppervlakken met gouden accenten vaak aan bod. Denk bijvoorbeeld aan een witte bijzettafel van hout met daarboven gouden hanglampen.

Het Scandinavische interieur

Dit interieur is al jarenlang populair en zul je ook de komende jaren nog vaak zien. Scandinavische stijlen staan bekend vanwege hun luchtigheid, licht en tijdloze stijl. Je creëert een rustige en harmonieuze sfeer waarbij het motto Form Follow Function centraal staat. Het meubilair bij deze stijl is minimalistisch, maar toch comfortabel. Je ziet veel textielsoorten en hout van beuken of essen. De Scandinavische stijl is te herkennen aan de harmonieuze basiselementen die gecombineerd worden met zachte kleuren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van frisse tinten als pastel vanwege de behoefte aan licht in donkere wintermaanden in Scandinavië.