Een aantal tips voor een nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen brengt veel zaken met zich mee waar je aan moet denken. Je moet er dan ook veel tijd aan besteden en het is belangrijk om alles goed uit te denken en op een rijtje te hebben. In dit artikel worden er je een aantal tips meegegeven voor een nieuwe keuken kopen. Zo kom je voor minder verrassingen te staan en kun je zeker van je koop zijn. Dit hier zijn tips om zowel je onderhandelingspositie beter te maken als tips voor het aankoopproces.

Sorteer het assortiment bij een nieuwe keuken kopen

Keukenzaken hebben meestal een groot assortiment als het aankomt op keukens, maar het is goed mogelijk dat er bepaalde onderdelen niet te vinden zijn. Is het zo dat de keukenzaak net dat ene onderdeel niet heeft waar jij naar verlangt, verwacht dan niet dat je er met de verkoper uitkomt. Het is zo dat 80% van de huishoudens goed slaagt bij het uitzoeken van een nieuwe keuken kopen en 20% dat niet doet. Dan gaat het meestal om een bepaald keukenkastje of werkblad. Is iets niet naar wens voor jou dan is dat een reden voor je om niet bij een keukenzaak je keuken te kopen.

Zorg dat je een goede klik hebt met de keukenadviseur

Zorg ervoor tijdens een nieuwe keuken kopen dat je een klik krijgt met de keukenadviseur. Wees daarbij dan ook niet argwanend door de reden dat hij of zij je alleen maar een keuken wilt verkopen. Een klik en vertrouwen helpt alleen maar beter bij het koopproces. Mensen die argwaan hebben tijden keukens kopen zullen eerder gaan kijken bij de IKEA. Hier krijgt men namelijk eerder het geval eerlijk te behandeld te worden. En dat is natuurlijk niet zo. 

Kies als laatste de keukenzaak waar je vermoedelijk wilt gaan kopen

Het zal een lastige klus zijn, maar ga als laatste naar de keukenzaak waar je vermoedelijk je keuken wilt gaan kopen, bijvoorbeeld bij Superkeukens.nl. Het zal je duidelijk worden dat een keuken kopen een tijdrovende klus zal gaan zijn. Reken gerust op 3 uur bij een gesprek in een keukenzaak. De verkoper baalt dan ook erg als ze vernemen dat het de eerste winkel is die je bezoekt. Vertel je dat het je vierde winkel is dan zit de verkoper direct extra verkoopkansen. Vertel dit nooit aan het begin van een gesprek, maar doe dit pas aan het einde van het gesprek. 

Ga bij het aanschaffen van een keuken altijd uit van procenten

Gaat het om korting bij keuken dan moet het altijd om procenten gaan en niet om bedragen. Gaat het om bedragen in het totale plaatje dan wordt het al gauw heel onoverzichtelijk. Met procenten is dat toch een stuk meer overzichtelijker. Al met al zorgen procenten er veel makkelijker voor dat je snel berekeningen kunt maken tijdens je nieuwe keuken kopen. Stuk overzichtelijker, terwijl dat met kortingen in bedragen toch een stuk lastiger wordt.