Een regendouchekop kopen voor je badkamer

Een regendouchekop kopen staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Dit type douche geeft een heerlijke verfrissing en is ook nog eens erg ontspannend. Het water komt zo heerlijk van boven. Daarom willen veel mensen een regendouchekop kopen. Ook komt er uit een regendouche vaak meer water, vergeleken met ouderwetse douchekoppen. Hier komt soms net een klein straaltje uit, waar je net niks aan hebt. Een regendouche is er in verschillende soorten en maten, en er zijn ook douchesystemen die water geven vanaf de zijkant van de douche. Bij deze douchekoppen komt wel wat anders kijken dan bij de reguliere, daarom is het belangrijk om je daar goed over in te lezen. Een regendouchekop kopen doe je daarom niet zomaar. 

Een regendouchekop kopen en het waterverbruik

Wanneer je kiest voor een grotere douchekop, heeft het meer water nodig om goed te kunnen functioneren. Een normale douchekop verbruikt ongeveer 11 liter water per minuut. Wanneer je een regendouchekop gaat kopen is dit wel anders. Deze kop heeft namelijk al snel 25 liter water per minuut nodig voor de beste werking. Maar, van dit type douchekoppen zijn er ook ecologische varianten aanwezig. Deze verbruiken weer iets minder; dit is ongeveer 17 liter per minuut. 

Warmteproduct voor een regendouche

Bij een standaard waterinstallatie wordt er ongeveer 10 tot 13 liter water per minuut geleverd. Dit verschilt echter wel per woning. Je kunt dit zelf testen door je kraan een minuut te laten lopen. Dit moet je doen met handwarm water; dit is ongeveer de temperatuur die je onder de douche doet. Vang het water op in een emmer. Hierna kun je zien hoeveel dit precies is. Voor een regendouche is dit vaak niet voldoende. Dus wil je wel het comfort en een regendouche kop kopen? Dan is het verstandig om je warmwaterproductie per minuut omhoog te doen. 

Mogelijkheden om water productie te verhogen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de warmwaterproductie in jouw woning te vergroten. Zo kun je een regendouchekop kopen en gebruiken in je huis. Allereerst kun je een nieuwe cv-ketel aanschaffen met meer vermogen. Daarnaast kun je ook een elektrische boiler aanschaffen. Deze zijn speciaal voor een regendouche te koop.  Deze boiler geeft net wat meer vermogen aan je huidige verwarmingsinstallatie. Hierdoor wordt de hoeveelheid water die je nodig hebt per minuut wel toereikend, en kun je gewoon die lekkere regendouche gebruiken.  Ook kun je er nog over nadenken om een geiser voor je regendouche aan te schaffen. Dit is alleen geschikt voor het produceren van warm water, en niet voor koud water. Dit is dus ideaal als je jouw warmwatercapaciteit wilt verhogen en van een lekkere regendouche wilt genieten.