Laat je eigen wandkast op maat ontwerpen

Niet ieder huis is ontworpen om een standaard kast in te zetten. Sommige huizen hebben hoekjes waar je niet van weet wat je moet doen, of je houdt met een standaardmaat kast net een stukje over wat er dan net niet leuk uit ziet. De beste en mooiste oplossing is om dan een wandkast op maat te laten maken zodat je niet met dat probleem komt te zitten. Op die manier maak jij zelf uit wat je precies wilt hebben.

Waarom een wandkast op maat?

De meeste huizen zijn op een logische manier gebouwd, maar kunnen toch problemen geven met de inrichting. Vaak is er een hoekje of een plekje waar je geen idee van hebt wat je ermee moet doen of wat je er kunt plaatsen. Vaak zijn dat dan ook nog maten waar je helemaal niks mee kunt doen. Op zo’n moment is een wandkast op maat een perfecte oplossing.

Wat voor wandkast je ook maar nodig hebt

Er zijn vele soorten kasten die gemaakt kunnen worden, van tv-kast tot inloopkast. Ben je bezig een nieuwe slaapkamer te ontwerpen en droom je bijvoorbeeld van een in loopkast? Of heb je een tv die niet in een standaard tv-kast pas? Voor heel veel problemen biedt een wandkast op maat de ideale oplossing.

In elke stijl kan het ontworpen worden

Het probleem met meubels die een vaste maat hebben is vaak dat het niet bij elkaar hoort. Als je een wandkast op maat laat ontwerpen dan wordt er gekeken naar je eigen interieur en word de nieuwe kast zo ontworpen dat hij helemaal past bij het interieur die je al hebt. Zo kun je de stijl die je al hebt prima combineren met een nieuwe wandkast.

De kosten voor een wandkast op maat

De kosten voor een wandkast op maat zijn heel lastig in te schatten door meerdere factoren. Het hangt er vanaf hoeveel materiaal er verbruikt wordt, maar ook van hoeveel uren eraan gewerkt wordt. Van tevoren is een indicatie te geven van wat het ongeveer zal gaan kosten zodat er achteraf geen tegenvallers zijn. Als je een offerte aanvraagt weet je precies waar je op kunt rekenen.

Waar moet je rekening mee gehouden worden?

Als er een wandkast voor in je huis gemaakt wordt zijn er wel bepaalde dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Denk van tevoren eens na over welke kleur of stijl je het wilt laten maken. Wil je een inloopkast of wil je toch liever een vaste kast in je slaapkamer. Misschien wil je wel iets heel anders, wat het ook is het valt te bespreken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je hebt besloten een wandkast op maat te laten maken komt er meestal iemand bij je thuis. Er wordt samen met jou bekeken wat je wensen zijn en waar de wandkast precies moet komen. Als er een ontwerp uit is gekomen dan wordt besproken wanneer de wandkast op maat wordt geplaatst.