Wat zijn de voordelen van een groendak?

De dakvergroeners brengen veel voordelen met zich mee. Tegenwoordig wordt er door mensen veel gebruik gemaakt van een groendak. Zo zorgt een groene omgeving ervoor dat de stress minder wordt. Ook zorgt groen voor meer ontspanning. Veel mensen zoeken een groene omgeving om hun hoofd leeg te maken of juist inspiratie op te doen. Maar wat is groendak en wat zijn nou precies de voordelen van een groendak?

Wat is een groendak?

Groendak wat ook wel dakvergroeners wordt genoemd zijn daken die bedekt zijn met planten. Dakvergroeners kennen verschillende soorten. Zo heb je daken die van sedum zijn gemaakt. Sedum zijn vetplantjes. De sedumdak valt onder de extensieve daken. Deze daken bestaan uit een opbouw van 15 centimeter. Daarnaast zijn er ook groendaken die lichtgewichtsysteem zijn. Deze zijn vooral goed voor daken die een hellingshoek van 0 tot 5 graden. De dakvergroeners brengen veel voordelen met zich mee. Ze zijn niet alleen goed voor het klimaat, maar hebben ook een uitstekende werking op de levenskwaliteit van insecten. 

Voordelen groendak

Groendak voordelen zijn er in verschillende vormen. Eén van de grootste voordelen van een groendak, is dat het weinig onderhoud heeft. Vooral als het gaat om het dak met sedum. Sedum bestaat namelijk uit unieke vetplantjes die zichzelf kunnen onderhouden. Dit maakt het dak ook zo aantrekkelijk omdat er weinig tijd in gestopt hoeft te worden. 

Andere groendak voordelen zijn het isolerende effect. De planten die op het dak groeien zorgen voor meer warmte in huis. Daarnaast zorgt groendak er ook voor dat het stiller is in uw huis. Dit heeft een vooral een gunstig effect wanneer u in een drukke omgeving woont. 

Wanneer iemand kiest voor een dakvergroener, kiest diegene ook voor een schoner milieu. Dit heeft vooral te maken met dat de planten die op het dak groeien ervoor zorgen dat de stoffen worden gefilterd. Daarnaast zetten deze plantjes CO2 om in zuurstof. Dit heeft als voordeel dat u bijdraagt aan luchtzuivering.