Webasto laadpalen kopen, welke keuzes je hebt

Het merk Webasto klinkt je bekend in de oren. Zelfs als je voor het eerst een elektrische auto rijdt en dat is niet zo vreemd. De duitse fabrikant staat namelijk bekend om het fabriceren van panoramische daken en airconditioningsystemen en ze producten tegenwoordig ook laadpalen. Bij Webasto draait het om eenvoud en kwaliteit en dat zie je terug aan de laadpalen die zij aanbieden. Kwalitatief goed en simpel te gebruiken. In onze blog vertellen we welke keuzes je hebt als je voor de Webasto laadpaal kiest.

Webasto heeft maar één smaak

We hebben al beschreven dat het bij de Duitse fabrikant draait om eenvoud en het is dus niet meer dan logisch dat ze ook maar één laadpaal aanbieden; de Webasto Pure II. Een simpele wallbox die er prima uitziet en doet wat het moet doen. Namelijk het zo snel mogelijk opladen van een elektrische auto. Desalniettemin heb je wel keuze uit verschillende modellen. De verschillen hebben dan vooral te maken met of de wallbox geschikt is voor een eenfasige of een driefasige aansluiting, hoe lang de oplaadkabel is en wat de laadcapaciteit is.

Wat is een wallbox?

Voordat we meer vertellen over de Webasto Pure II vertellen we eerst wat een wallbox laadpaal is. Een wallbox is een stuk kleiner en minder nadrukkelijk aanwezig dan een conventionele laadpaal. Een wallbox monteer je op een muur of een vlakke oppervlakte die groter is dan de lader. Dat maakt het mogelijk om de lader zowel binnen als buiten te gebruiken. De lader is bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en af te sluiten met een sleutel. Zodat niemand ongewenst gebruik kan maken van de laadpaal. De lader is ook perfect voor als je een carport of een garage hebt.

Webasto Pure II 22Kw

De Webasto Pure II kun je zowel voor een eenfasige als driefasige aansluiting bestellen en wordt geleverd met een universele type 2 laadkabel van 4,5 meter. De lader is dus geschikt voor iedere EV! Wat toch een groot pluspunt is. Voor een meerprijs kun je een installatiekit bestellen en in deze kit zitten alle benodigdheden om de laadpaal op de meterkast te kunnen aansluiten. Uiteraard kun je ook een installatie bestellen en dan wordt de lader op de gewenste plaats gemonteerd en geïnstalleerd.

Webasto Pure II 11Kw

De Webasto Pure II 11Kw ziet er exact hetzelfde uit als de versie met een laadcapaciteit van 22Kw, maar je hebt nu wel de keuze of je kiest voor een laadkabel van 4,5 of 7 meter. De universele type 2 kabel maakt de lader geschikt voor vrijwel iedere elektrische auto. Of je nu een Tesla, Peugeot of een Ford rijdt. Voor een meerprijs kun je ook een installatiekit bestellen zodat je de lader eenvoudig zelf kunt monteren en op de meterkast kunt aansluiten. Het advies is om het over te laten aan een expert, want dan krijg je ook garantie op de installatie. Bij problemen worden deze dan ook deskundig opgelost.

De offline lader

De Webasto Pure II is een zogenaamde offline lader en nu vraag je jezelf af wat dat is. De meeste laders die je koopt zijn producten die je met het internet kunt verbinden en met een app kunt bedienen. Dat is praktisch, maar ook een stuk duurder. De Duitse fabrikant houdt het simpel en fabriceert betaalbare laadpalen die kwalitatief uitstekend zijn. Ter bescherming wordt de paal geleverd met een sleutel en kun je de box ontgrendelen als je de auto wilt opladen. Misschien iets minder luxueus, maar wel doeltreffend!