De mooiste orchideeën online bestellen

De orchideeënfamilie (Orchidaceae) is een van de grootste plantenfamilies op aarde. Wist u dat er meer dan 20.000 soorten op de wereld zijn?  De planten bewaren veel geheimen. Niemand weet bijvoorbeeld hoe oud deze op een na grootste plantenfamilie van de wereld precies is. Men denkt aan 120 miljoen jaar geleden maar dat is niet zeker. In deze blog lees je meer over enkele populaire soorten en over de verzorging van deze prachtige plant. 

Waarom de orchidee online bestellen?

Wanneer je vroeger een nieuwe kamerplant wilde dan moest je naar het tuincentrum of een bloemenwinkel. Tegenwoordig kan je net zo gemakkelijk online bestellen. Steeds meer mensen doen dit dan ook. Online heb je een ruime keuze, zijn de prijzen laag en profiteer je van razendsnelle bezorging aan huis. Maar waarom de orchidee online bestellen? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen:

  • Keuze uit honderden verschillende soorten en kleuren
  • Supersnel bezorgd in een plantvriendelijke verpakking
  • Online profiteer je van de beste aanbiedingen en acties
  • Rechtstreeks vanuit de kwekerij verstuurd

Phalaenopsis

Orchidee is eigenlijk een verzamelnaam voor een hele uitgebreide plantensoort. De meest bekende orchidee is de Phalaenopsis, dit is wel een van de meest voorkomende bloeiende plant op de Nederlandse vensterbanken. Niet gek ook als je bedenkt hoeveel bloemen deze orchidee geeft en hoe lang je hier plezier van kunt hebben, sommige staan wel 4 maanden in de vensterbank.

Verzorging

Vaak hoor je mensen zeggen dat ze zo moeilijk te verzorgen zijn en dat ze altijd snel dood gaan. Niets is minder waar, de verzorging is heel simpel, 1 x in de week een half uurtje in water dompelen is genoeg. En vooral niet in de volle zon, daar kunnen ze niet tegen. Eventueel kan je ook nog een beetje orchideeënvoeding gebruiken om de plant extra te ondersteuenen tijdens het groeiseizoen. 

De mooiste soorten

Buiten de Phalaenopsis zijn er dus nog veel meer soorten orchideeën. Ze bloeien niet allemaal even lang maar stuk voor stuk hebben ze prachtige bloemen, van klein tot groot en van wit en rood  tot bontgekleurd. Zet een paar mooi gekleurde orchideeën in de huiskamer en je hebt altijd bloemen in huis. Kijk ook eens bij de Vanda orchidee. Een plant die zijn water via zijn wortels opneemt zonder dat deze in de aarde zitten.