Tips voor een houten tuin

Wil je graag een tuin waar veel hout in te zien is? Dat is een goede keuze. Hout is in veel gevallen mooi en is bovendien tijdloos. Er zijn ontzettend veel houtsoorten verkrijgbaar, waarbij je ook nog eens de keuze hebt uit verschillende kleuren. Uiteraard mag mooie houten tuindecoratie niet ontbreken. Maar wat is er dan allemaal mogelijk? Hieronder vind je wat inspiratie voor een houten tuin.

Hout in je tuin

Veel mensen kiezen voor hout in hun tuin. Niet alleen houten tuinmeubelen, maar ook houten tuinaccessoires zijn erg populair. Hout is duurzaam en heeft bovendien een warme en natuurlijke uitstraling, iets dat zeker goed van pas komt bij het inrichten van je tuin. Er zijn verschillende soorten tuinmeubels en decoratie waar je uit kunt kiezen.

Houten tuinmeubels

Laten we bij het begin beginnen: een tuin is natuurlijk niet compleet zonder mooie tuinmeubels. Er zijn veel soorten houten tuintafels te koop, zowel grote als kleine. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat handig is voor jouw tuin. Ook zou je voor houten tuinstoelen kunnen gaan. Vind je dat er zo wel heel veel hout in je tuin te vinden is? Dan is het goed om af te wisselen met andere materialen. Leg bijvoorbeeld mooie stoffen kussentjes op de stoelen, dit kan al een groot verschil maken.

Houten tuinaccessoires

Ook houten tuinaccessoires mogen niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij met een houten lijst, of een houten tuinlamp. En wat dacht je van een vogelhuisje van hout? Zo komen er ook nog eens gezellig vogeltjes op je tuin af.

Een houten terras

Verder wordt er ook vaak gekozen voor houten tuintegels (zoals die van deze website). Dit is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Kijk wel uit dat je niet overdrijft, alles van hout is natuurlijk niet erg stijlvol.