Tips voor het aanleggen van een nieuw gazon

Altijd al een mooi nieuw gazon in de tuin willen hebben? Wij leggen uit hoe u dit aan kunt pakken en vertellen u alles wat u moeten weten over het aanleggen van een mooi gazon. Er zijn een paar keuzes die gemaakt moeten worden voor het aanleggen van het gazon. Zo is de keuze tussen inzaaien of kant en klare graszoden leggen belangrijk en of je het helemaal zelf gaat doen of dat je hulp van anderen inschakelt. Hieronder lees je de stappen die je moet doorlopen en alles waar je rekening mee moet houden voor het aanleggen van het gazon.

Een gazon aanleggen met graszoden of graszaad?

Het belangrijkste argument om grasmatten te laten leggen in plaats van het zaaien van gras is dat je relatief snel een mooi gazon hebt. In plaats van het langzaam laten groeien van het gras heb je nu gelijk een kant en klaar gazon in uw tuin liggen. Het inzaaien van gras is daarentegen iets voordeliger dan het leggen van graszoden.

De stappen voor het aanleggen van graszoden zijn niet helemaal hetzelfde als voor het inzaaien van gras. De stappen die u moet nemen voor het aanleggen van een gazon vind u hieronder.  Er zijn ook nog verschillende typen gras waar u voor kunt kiezen voor uw gazon. Zo is er speciaal gras voor een speelgazon, sportgazon, siergazon en schaduwgazon. Laat je adviseren bij het tuincentrum of vraag ons gerust om advies.

Je wil natuurlijk geen onkruid in je gazon. Ga dan naar Moowy.be voor tips om jouw gazon zo mooi mogelijk te houden!