Zorg voor een goed onderhouden sportveld

Bij het beoefenen van een sport is het belangrijk dat het sportveld waar je op speelt, goed onderhouden is. Hoe beter het onderhoud, hoe groter het speelplezier is. Het kan echter nog knap lastig zijn om een sportveld goed te onderhouden. Waar moet je op letten bij het onderhouden van een sportveld? Er zijn drie belangrijke punten, waar je aandacht aan moet besteden. Deze gaan we in dit artikel bespreken.

Rommel op het veld

Het eerste punt waar je aandacht aan moet besteden is rommel op het veld. Rommel kan ontzettend gevaarlijk zijn. Als je een sprintje aan het trekken bent kan je gemakkelijk struikelen over bijvoorbeeld een rondslingerende steen of tak, met alle gevolgen van dien. Het is dus belangrijk om het veld regelmatig schoon te maken. Verwijder rommel als stenen, takken of lege blikjes. Zeker na een storm is het belangrijk om een rondje te maken over het veld.

Lijnmarkering

Het tweede belangrijke punt waar je naar moet kijken, is de lijnmarkering. Hoe duidelijker de lijnmarkering is, hoe beter er gespeeld wordt. Het zorgt namelijk voor minder chaos, mensen hoeven minder te kijken naar waar je ze moeten staan en wat de bedoeling is. Je kan een lijnmarkering zetten met de hand, maar je kan er ook een speciale kalkwagen voor aanschaffen. Met een kalkwagen zijn de lijnen beter en sneller te zetten. Dit zorgt dus al snel voor een beter onderhouden sportveld. Hoe sneller de lijnen zijn gezet, hoe meer je ook geneigd zal zijn de lijnen vaker te zetten.

Maaien van het gras

Het laatste waar je aan moet denken is natuurlijk het maaien van het gras. Het gras moet immers niet te lang zijn. Hoe langer het gras, hoe lastiger het is om erop te spelen. Er zijn veel aanbieders die grasmaaiers verkopen. Het bedrijf Milati verkoopt bijvoorbeeld grasmaaiers. Je moet ook nadenken over het type grasmaaier, omdat ze elk zo hun voordelen hebben.